//load after waiting 3000 milliseconds, 3 seconds setTimeout(function(){ LoadDriftWidget() }, 3000)

Kontakta Oss!

Saleshunter Passion for Sales  

Saleshunter | B2B Sales

B2B Sales

Allt du behöver veta om yrket som B2B Sales

Vi reder ut begreppen, arbetsuppgifter och ansvarsområden. Samtidigt som det bara är en vägledning då det skiljer från företag till företag. Vad rollen kallas och vad man väljer att lägga under respektive roll. Vilka egenskaper, erfarenhet och utbildning som krävs för att arbeta som Säljare.

 

Allt du behöver veta om yrket som B2B Sales

Vi reder ut begreppen, vilka egenskaper, erfarenhet och utbildning som krävs för att arbeta som Säljare.

Saleshunter | Säljare

Läsvärd artikelserie om olika yrkestitlar inom säljorganisationen.

Här kan du läsa mer om tex arbetsuppgifter och ansvarsområden för de olika rollerna inom B2B. Vilka egenskaper, erfarenheter och utbildning som krävs eller önskas. Vi försöker också ta fram hur framtiden för yrket kan komma att se ut. 

B2B Sales, No 1 i en serie av 6 artiklar.

Saleshunter | Säljare
Saleshunter | Säljare

"Du arbetar med att driva försäljningen från början till slut"

Som B2B Sales säljer du varor eller tjänster till andra företag. Sk business to business, företagssäljare helt enkelt. B2B Sales säljer varor och tjänster till andra företag. Rollen som säljare har ändrats mycket de senare åren. Mycket pga den snabba tekniska och digitala utvecklingen. Covid-19 har tvingat denna utveckling till förändring och omställning att gå ännu snabbare.

Det gör att du som Säljare idag måste vara snabb på att hänga med på alla förändringar och omställningar som sker.

 

Att du har god djup och bred kunskap om dina produkter och tjänster. Men även om din kunder och vad dina konkurrenter erbjuder. Du skapar långvariga affärsrelationer genom att de känner förtroende för dig och att du vill hjälpa dem att lösa sitt problem. Du planerar och lägger själv upp din försäljning och dina säljtekniker. 

Eftersom du oftast själv planerar, lägger och följer upp även din budget så krävs även ekonomisk kunskap och intresse. Källa: Framtid

Saleshunter bygger nätverk av kandidater som har Passion for Sales​.

Ett nätverk där flertalet utav dem är B2B Sales med gedigen erfarenhet. Redo att starta sin nya karriär hos dig. Vi på Saleshunter matchar er med varandra. 

Saleshunter | Egenskaper

Egenskaper

Det viktigaste är att du har en god förståelse för att skapa lönsamma affärer och ett genuint intresse för att skapa relationer med människor. I affärer krävs det att du är en en energisk vinnarskalle med ett starkt målfokus. Att du har höga krav och en stark tro på dig själv, samt god kunskap om och att du kan stå för dina tjänster ellerprodukter. För att vara relationsskapande krävs det att du är en god lyssnare, en stark social förmåga, och att du förstår kundens behov. Din passion för försäljning är självklar.

Saleshunter | Passion for Sales

Utbildning

Då konkurrensen hårdnar krävs det ofta även eftergymnasial utbildning. Tex inom ekonomi, handel, administration. Det kan vara yrkeshögskola, komvux eller privata förberedande säljutbildningar. Som B2B säljare krävs oftast även tidigare arbetslivserfarenhet av försäljning. Något som så gott som alltid krävs är goda kunskaper i tal och skrift i både Engelska och Svenska. Samt körkort och ibland även tillgång till egen bil.

 

Saleshunter | Passion for Sales

Erfarenhet

Man skiljer på krav och önskemål, det är alltid värt att söka en tjänst även om man inte uppfyller riktigt alla krav som skrivs i annonsen. Dessa skiljer mycket beroende på företag och tjänst men kan tex vara: Erfarenhet av försäljning på alltifrån 1 år till över 5 års vana. Ibland kan du behöva visa upp dokumenterat goda resultat.  Erfarenhet av grundläggande arbete inom IT, nykundsbearbetning, telefonförsäljning, resande säljare m.m. Samtidigt finns det många tjänster där de inte kräver någon erfarenhet utan bara ser till personlig lämplighet. Dessa tjänster är oftast inkörsporten på din bana inom sälj.

Saleshunter | Passion for Sales

Framtid

Säljyrken har på senare år blivit mycket mer kunskapsintensiva, inte bara kunskap om tjänst och produkt. Utan även om dina kunder och konkurrenter. För konkurrensen ökar stenhårt, den som inte hänger med är snabbt ute ur leken. Det innebär bra arbetsmöjligheter för utbildade B2B säljare som förstår det nya sättet att arbeta. Källa: Försäljningschefen.

Starta din resa här & nu mot din nästa arbetsgivare. Connecta med oss!

Vi hjälper dig på på resan dit. Vi levererar värde genom råd och hjälp i våra kanaler. Vi delar gärna med oss utav kunskap och och tipsar om andra värdefulla kontakter. Vi står för ett bra bemötande och att vi alltid återkopplar som lovat. 

Saleshunter | Kontakt

Signa Up dig hos på Saleshunter Nu!

saleshunter – passion for sales –