function loadDriftWidgetOnScroll() { LoadDriftWidget() ; window.removeEventListener('scroll', loadDriftWidgetOnScroll); } window.addEventListener('scroll', loadDriftWidgetOnScroll);
9 förslag på bra intervjufrågor
18

aug

2020
Saleshunter | Intervju
Anna Norlin

I detta inlägget tänkte vi lägga fokus på några av alla de olika frågorna som finns. Det finns bra frågor och det finns mindre bra frågor. Givetvis skiljer det även beroende på bransch, typ av tjänst, rekryterare eller arbetsgivare.

 

Försök undvika följande frågor;

Berätta lite om dig själv!

En alldeles för öppen fråga där du kan få precis vilket svar som helst. Som inte alls är relevant för tjänsten.

Vad är ditt mål på längre sikt?

En fråga som också är väldigt svår att svara på just nu i situationen för kandidaten. som kanske inte ser längre fram än att få ett jobb. Eller som kanske är med i mer än din process och kanske helt skilda tjänster. Då finns det verkligen inga bra svar på frågan.

Varför har du luckor i din CV? 

Det finns en mängd olika anledningar, som kanske inte alls är relevanta för tjänsten. Se dels till vad kandidaten gjort tidigare, men ännu viktigare, vem är personen bakom CV`n och vad kan den tillföra företaget?

Varför har du så många korta anställningar?

Väldigt vanligt idag, med GIG och konsult anställningar. Vänd på det, tänk så mycket erfarenhet, lärdom och framförallt van att komma in som ny på en ny arbetsplats.

Varför vill du jobba hos oss? 

Det vet kandidaten inte ännu, den är på intervju för att du vill veta mer om hen. Men hen vill även veta mer om dig, företaget, tjänsten, företagsklimatet för att se om det är något som passar. Ni är på detta möte av samma anledning fast tvärtom. Ni vill hitta en gemensam matchning som passar er båda.

9 förslag på bra intervjufrågor och frågor du definitivt ska undvika!

9 förslag på bra intervjufrågor och frågor du definitivt ska undvika!

Några förslag på bra intervjufrågor

 

Det viktigaste av allt är att ha kravprofilen och arbetsbeskrivningen framme när du sätter ihop dina frågor. Bena ner dem så mycket det går för bästa relevans för tjänsten.

Jag gjorde ett LinkedIn inlägg och fick en massa bra input så dem delger jag er här. Fick bla input om tips på frågor för kandidaten att ställa till arbetsgivaren/rekryteraren. Alla frågor handlar ju bara om vad kandidaten kan bidra med eller göra för arbetsgivaren. Men varför inte tänka tvärtom? Det är ju den viktiga gemensamma matchningen som ska till. Men detta får ni läsa om i annat inlägg dock.

 

Vad hos oss intresserar dig?

Vad känner du till om oss?

Vad vill du veta mer om?

Tänk på dina egenskaper, ta fram någon som är relevant för tjänsten som du skulle behöva förbättra.

Vilken av dina egenskaper skulle passa bäst för denna tjänsten?

Hur skulle den här tjänsten utveckla din karriär?

Hur tänker du att ett bra samarbete ser ut?

Frågan är inte vad du kan göra för oss, utan vad vi kan göra för att du ska trivas och må bra?

Vilka egenskaper hos en chef fungerar du bra med?

För oss på Saleshunter är rekrytering en försäljningsresa mellan 2 lika viktiga parter- kund som kandidat. Där intervjun är en viktig del av upplevelsen och bemötandet.

saleshunter passion for sales

Kontakta Oss när du vill prata rekrytering till din säljorganisation  

5