function loadDriftWidgetOnScroll() { LoadDriftWidget() ; window.removeEventListener('scroll', loadDriftWidgetOnScroll); } window.addEventListener('scroll', loadDriftWidgetOnScroll);
Ett gott samarbete ger goda relationer
15

feb

2021
Samarbete
Anna Norlin

Idag ställs vi inför nya utmaningar i våra samarbeten och relationer. Att få till och bibehålla ett samarbete när alla sitter på olika platser och inte i samma rum eller ens på samma kontor längre. Utmaningen kan vara att samarbeta med de övriga hemma som studerar eller arbetar. Att ändå kunna sitta ostört för att kunna arbeta med sina egna kunder och kollegor digitalt. Samarbete är att skapa relationer. Att skapa långsiktiga och ärliga relationer till sina kunder är ett av de viktigaste kärnvärdena för en säljare. 

Känner du en rädsla för att tekniken inte ska fungera när du har ditt viktiga kundmöte? Lugn, en annan utmaning idag är ju att kunna vara personlig i all digital kommunikation. Så vilket möte minns du bäst? Det som gick prickfritt, eller det där det gick lite fel, och ni skrattade gott innan ni kom igång?

Ett tips är att förutom vara väl förberedd, kontrollera all teknik innan, att släppa in kunden 5 min innan på en cyberfika. Då kan ni båda säkerställa att allt fungerar, det blir som ett snack i hallen kan man säga. Men det kan ju ändå gå fel. I en bra relation och ett gott samarbete får man lov att göra misstag och står för sina misstag.

Samarbete

Samarbete

Goda relationer leder till god försäljning

Samarbete kan vara mellan kollegor, kunder, försäljningsavdelning och marknadsavdelning. Det kan vara ett nära lagarbete, ett teamwork. Det kan vara ett samråd i en affär eller att man ingår ett kompanjonskap.  Gemensamt är att ärlighet, lojalitet, tydlighet och uppriktighet är viktigt. Att alla parter har tillit och förtroende för varandra.

FIRO-modellen för ert team

FIRO-modellen är en intressant modell som skapades av William Schoultz, en Amerikansk psykolog. Det var under Korea kriget som han ville se varför vissa grupper fungerade bättre än andra. Han kom fram till att en grupp genomgår 3 huvudfaser under sin utveckling. Tillhöra, Rollsökning och Samhörighet. Källa Projektledning, där du också kan läsa artikeln.

En intressant fortsättning i ämnet kan vara. Hur får du en bra relation och samarbete med dina kunder genom din chat-bot? Återstår att se vad nästa blogginlägg blir….

Behöver du hjälp med din rekrytering till din säljorganisation? Söker du någon som har Passion For Sales? Kontakta Saleshunter

 

saleshunter passion for sales

Kontakta Oss när du vill prata rekrytering till din säljorganisation  

5