//load after waiting 3000 milliseconds, 3 seconds setTimeout(function(){ LoadDriftWidget() }, 3000)

Kontakta Oss!

Saleshunter Passion for Sales  

Urval- Rekryteringsprocessen del 4

av | 16 jun, 2020

Urval baseras på kunskap och färdigheter.

Det är viktigt att göra urval på objektiva grunder, sk kompetensbaserat urval. Utefter kompetens, kunskaper, färdigheter, personliga egenskaper och tex problemlösnings förmåga. Dessa ska klart framgå i kravprofilen utan någon som helst påverkan av ålder, kön eller etnicitet.

Vårt första urval gör vi under search arbetet då vi söker upp de kandidater som inte är aktiva på arbetsmarknaden. De kan ändå vara intresserade beroende på tjänst, titel, och mjuka värden. Dessa kandidater hittar vi bland dem som connectat med oss och svarat på våra urvalsfrågor samt i våra övriga nätverk. Vi säkerställer intresse och relevans för tjänsten och företaget. Informerar och ställer frågor. Allt för bästa matchning.

Urval i Rekryteringsprocessen baseras på kravprofilen

Urval i Rekryteringsprocessen baseras på kravprofilen

Fortsatta kompetensbaserade urval sker efter tester och intervjuer. Vi använder tester för ökad träffsäkerhet för båda parter. Ett test där alla kriterier från kravprofilen är inlagda. Mer om tester i nästa blogginlägg.

Trots stor konkurrens vill de sökande hitta rätt tjänst, arbetsplats och ledarskap med rätt värderingar. Vi vill hitta rätt matchning

Anders
0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *