//load after waiting 3000 milliseconds, 3 seconds setTimeout(function(){ LoadDriftWidget() }, 3000)

Kontakta Oss!

Saleshunter Passion for Sales  

Saleshunter | Key Account Manager

KEY ACCOUNT MANAGER

Allt du behöver veta om yrket som Key Account Manager.

Vi reder ut begreppen, vilka egenskaper, erfarenhet och utbildning som krävs för att arbeta som Key Account Manager. Samtidigt som det bara är en vägledning då det skiljer från företag till företag. Vad rollen kallas och vad man väljer att lägga under respektive roll kan skilja ganska mycket.

 

Allt du behöver veta om yrket som Key Account Manager.

Vi reder ut begreppen, vilka egenskaper, erfarenhet och utbildning som krävs för att arbeta som Key Account Manager. Samtidigt som det bara är en vägledning.

Saleshunter | Key Account Manager

Läsvärd artikelserie om olika yrkestitlar inom säljorganisationen.

Här kan du läsa mer om tex arbetsuppgifter och ansvarsområden för de olika rollerna inom B2B. Vilka egenskaper, erfarenheter och utbildning som krävs eller önskas. Vi försöker också ta fram hur framtiden för yrket kan komma att se ut. 

Key Account Manager, No 3 i en serie av 6 artiklar.

Saleshunter | Key Account Manager
Saleshunter | Key Account Manager

"Du arbetar med att driva försäljningen från början till slut"

Som Key Account Managers är dina kunder allt ifrån andra företag, B2B, och organisationer, till myndigheter eller kommuner. Beroende på företag kan rollen skilja sig mycket. Du kan ha kontakten med allt från VD, företagsledningen, chefer till inköpare, upphandlare eller säljare.

Det kan handla om allt ifrån att hjälpa kunden med offentliga upphandlingar eller skapa ramavtal. Skapa behovsanalyser, förhandla priser och ta fram offerter. Till att ta fram statistik, prognoser, göra analyser och mycket mycket mer.

 

Som Key Account Managers är dina kunder allt ifrån andra företag, B2B, och organisationer, till myndigheter eller kommuner. Beroende på företag kan rollen skilja sig mycket. Du kan ha kontakten med allt från VD, företagsledningen, chefer till inköpare, upphandlare eller säljare.

Det är alltså inget arbete där du bara snabbt jobbar för en stor order och sedan går vidare till nästa kund, det är säljarens roll. Du arbetar med att driva försäljningen från början till slut med kunden.

Du arbetar med försäljning. Det kan handla om allt ifrån att hjälpa kunden med offentliga upphandlingar eller skapa ramavtal. Skapa behovsanalyser, förhandla priser och ta fram offerter. Till att ta fram statistik, prognoser, göra analyser och mycket mycket mer.

Du arbetar också med utveckling av företaget, dess produkter och tjänster. Allt för kundens nuvarande men också framtida behov. Att följa med i den snabba utvecklingstakten.

Som Key Account Manager, KAM,  ansvarar du för att vårda och förbättra relationer. Med redan befintliga kunder, det som kallas dina nyckelkunder. Men också relationen mellan ditt företag och kunden.

Att förstå kundens verksamhet och dess behov. Hjälpa kunden att öka sin försäljning och lönsamhet. Du har ett nära samarbete med denna kund, en form av partnerskap. Du arbetar också med utveckling av företaget, dess produkter och tjänster. Allt för kundens nuvarande men också framtida behov. Läs mer på Försäljningschefen

Saleshunter bygger nätverk av kandidater inom B2B som har Passion for Sales​.

Flertalet utav dem är Key Account Managers med gedigen erfarenhet. Redo att starta sin nya karriär hos dig.  Vi på Saleshunter matchar er med varandra 

Saleshunter | Egenskaper

Egenskaper

De egenskaper som oftast krävs är passion för att göra affärer. En stor social förmåga och passion för att vårda sina kundrelationer. En lösningsorienterad relationsskapare. Säljare som är självgående, kreativ och driven. Nytänkande, analytisk med god planeringsförmåga. Målfokuserad  med starkt kundfokus. Flexibel samt förmåga att lämna ett traditionellt kund och leverantörs förhållande och istället skapa ett ömsesidigt partnerskap med kunden.

Saleshunter | Passion for Sales

Utbildning

Utbildning inom företagsförsäljning, marknadsföring, affärsjuridik, budgetering, affärsutveckling, projektledning beteendevetanskap eller management är några exempel som kan vara eftertraktade.

Det finns en mängd olika utbildningar. Yrkeshögskolor, certifierade kurser, internutbildningar tex.

Saleshunter | Passion for Sales

Erfarenhet

Främst krävs erfarenhet av försäljning med goda resultat. Av storkundsförsäljning, att projektleda ett team, göra behovsanalyser och presentera lösningen. Erfarenhet från branschen, produkten eller tjänsten.  Vanligast är att du börjat som någon form av säljare och sedan varit kundansvarig eller account  manager.

Som Key Account manager har du kunskap och förståelse av att upprätthålla affärsavtal och upphandlingar. Allt detta både på Engelska och Svenska. Även andra språk kan efterfrågas beroende på tjänst och företag

Saleshunter | Passion for Sales

Framtid

Rekryterare inom näringslivet uppger att det ibland är svårt att hitta tillräckligt kvalificerade Key account managers, därför blir det allt viktigare att ha en gedigen utbildning med sig i bagaget.

Starta din resa här & nu mot din nästa arbetsgivare. Connecta med oss!

Vi hjälper dig på på resan dit. Vi levererar värde genom råd och hjälp i våra kanaler. Vi delar gärna med oss utav kunskap och och tipsar om andra värdefulla kontakter. Vi står för ett bra bemötande och att vi alltid återkopplar som lovat. 

Saleshunter | Kontakt

Signa Up dig hos på Saleshunter Nu!

saleshunter – passion for sales –