//load after waiting 3000 milliseconds, 3 seconds setTimeout(function(){ LoadDriftWidget() }, 3000)

Kontakta Oss!

Saleshunter Passion for Sales  

Saleshunter | Sales Manager

SALES MANAGER

Allt du behöver veta om yrket som Sales Manager.

Vi reder ut begreppen, vilka egenskaper, erfarenhet och utbildning som krävs för att arbeta som Sales Manager. Samtidigt som det bara är en vägledning då det skiljer från företag till företag. Vad rollen kallas och vad man väljer att lägga under respektive roll kan skilja ganska mycket.

 

Allt du behöver veta om yrket som Key Account Manager.

Vi reder ut begreppen, vilka egenskaper, erfarenhet och utbildning som krävs för att arbeta som Key Account Manager. Samtidigt som det bara är en vägledning.

Saleshunter | Sales Manager

Läsvärd artikelserie om olika yrkestitlar inom säljorganisationen.

Här kan du läsa mer om tex arbetsuppgifter och ansvarsområden för de olika rollerna inom B2B. Vilka egenskaper, erfarenheter och utbildning som krävs eller önskas. Vi försöker också ta fram hur framtiden för yrket kan komma att se ut. 

Sales Manager, No 6 i en serie av 6 artiklar.

Saleshunter | Sales Manager
Saleshunter | Sales Manager

"Du arbetar med att driva försäljningen från början till slut"

Du har budget-, resultat- och personalansvar för ditt område. Men också utmaningen med att koppla ihop samarbetet med hela verksamheten. Att marknadsavdelningen, försäljningsavdelningen, IT- avdelningen, ledningen mfl hittar ett samarbete.

Du måste kunna förstå dina kunder, nya som gamla,  och dess köpresa, vilka digitala kanaler varje kund använder och hur. Att följa med och ligga i framkant i dagens snabba tekniska förändring.

 

 

 

Du har budget-, resultat- och personalansvar för ditt område. Men också utmaningen med att koppla ihop samarbetet med hela verksamheten. Att marknadsavdelningen, försäljningsavdelningen, IT- avdelningen, ledningen mfl hittar ett samarbete.

Du är delaktig i rekryteringen av alla i teamet. Sen är det din uppgift att coacha, leda,  och inspirera ditt team. Att kunna sätta upp mål, inspirera och följa upp så att dessa följs. Att kunna ge konstruktiv kritik så att alla utvecklas framåt teamet stärks. Du arbetar fram strategier för att teamet fortsätter växa och ökar försäljningen.

Uppgifterna och ansvaret skiljer sig mycket beroende på företag och tjänst. Även namnet på tjänsten kan vara olika som Manager of sales, försäljningschef, Area sales manager m.fl.

 

Du är delaktig i rekryteringen av alla i teamet. Sen är det din uppgift att coacha, leda,  och inspirera ditt team. Att kunna sätta upp mål, inspirera och följa upp så att dessa följs. Att kunna ge konstruktiv kritik så att alla utvecklas framåt teamet stärks. Du arbetar fram strategier för att teamet fortsätter växa och ökar försäljningen. 

Uppgifterna och ansvaret skiljer sig mycket beroende på företag och tjänst. Även namnet på tjänsten kan vara olika som Manager of sales, försäljningschef, Area sales manager m.fl.

 

Saleshunter bygger nätverk av kandidater inom B2B som har Passion for Sales​.

Ett nätverk där flertalet utav dem har erfarenhet av att arbeta som Sales Manager. Redo att starta sin nya karriär hos dig.  Vi på Saleshunter matchar er med varandra 

Saleshunter | Egenskaper

Egenskaper

Mod, att ta tag i de saker som måste förändras, att inse och förmedla att försäljningen är under ständig förändring, framförallt teknisk och digital förändring. Att våga dra saker till sin spets gällande hur marknaden runt omkring oss förändras är nödvändigt. Mod att se till att teamet förstår att kalla samtal har bytts ut mot värdefull content. Att dagens säljare måste samarbeta, stötta och komplettera marknadsavdelningen idag.

Att engagera ditt team i att dela innehåll, med bra content och rätt frekvens. Att förmedla vikten och förståelsen av alla digitala kanaler av idag. Att det är ett arbete som skapar dialoger, möten och affärer.

Saleshunter | Passion for Sales

Utbildning

Ofta efterfrågar arbetsgivare någon form av eftergymnasial utbildning med ekonomisk inriktning, från högskola / universitet eller från yrkeshögskolan.

Utbildning inom företagsförsäljning, marknadsföring, affärsjuridik, budgetering, affärsutveckling, projektledning beteendevetanskap eller management är några exempel som kan vara eftertraktade.

Det finns exempel på att man kan avancera till positionen som försäljningschef från att tidigare ha jobbat som t.ex säljcoach eller säljare. Källa: Framtid

Saleshunter | Passion for Sales

Erfarenhet

Erfarenheter som önskas av en försäljningschef är olika beroende på tjänst och bransch. Men oftast efterfrågas följande: erfarenhet av strukturerat, framgångsrikt försäljningsarbete, gärna 5-10 års yrkeserfarenhet av B2B-försäljning i en starkt konkurrensutsatt marknad. Erfarenhet av ledarskap, med personalansvar inkluderat rekrytering. Planering, uppföljning och utvärdering av budgetering och försäljning. Förståelse för CRM-system, hur man tar fram relevanta rapporter och statistik för analys och utvärdering av KPI:er.

Saleshunter | Passion for Sales

Framtid

För att som försäljningschef fortsätta att utvecklas – både på ett personligt plan och för att förbli attraktiv på arbetsmarknaden även i framtiden – är det viktigt att ständigt fortsätta bygga på och utveckla sin kompetens. Källa: Utbildning.se där du kan läsa mer om utbildningar. 

Starta din resa här & nu mot din nästa arbetsgivare. Connecta med oss!

Vi hjälper dig på på resan dit. Vi levererar värde genom råd och hjälp i våra kanaler. Vi delar gärna med oss utav kunskap och och tipsar om andra värdefulla kontakter. Vi står för ett bra bemötande och att vi alltid återkopplar som lovat. 

Saleshunter | Kontakt

Signa Up dig hos på Saleshunter Nu!

saleshunter – passion for sales –