//load after waiting 3000 milliseconds, 3 seconds setTimeout(function(){ LoadDriftWidget() }, 3000)

Kontakta Oss!

Saleshunter Passion for Sales  

Saleshunter | Teknisk säljare

Technical Sales

Allt du behöver veta om yrket som Technical Sales

Vi reder ut begreppen, vilka egenskaper, erfarenhet och utbildning som krävs för att arbeta som Teknisk Säljare. Samtidigt som det bara är en vägledning då det skiljer från företag till företag. Vad rollen kallas och vad man väljer att lägga under respektive roll kan skilja ganska mycket.

 

Allt du behöver veta om yrket Technical Sales

Vi reder ut begreppen, vilka egenskaper, erfarenhet och utbildning som krävs för att arbeta som Teknisk Säljare. Samtidigt som det bara är en vägledning.

Saleshunter | Teknisk Saljare

Läsvärd artikelserie om olika yrkestitlar inom säljorganisationen.

Här kan du läsa mer om tex arbetsuppgifter och ansvarsområden för de olika rollerna inom B2B. Vilka egenskaper, erfarenheter och utbildning som krävs eller önskas. Vi försöker också ta fram hur framtiden för yrket kan komma att se ut. 

Technical Sales, No 2 i en serie av 6 artiklar.

Saleshunter | Teknisk Saljare
Saleshunter | Teknisk Saljare

"Du arbetar med att driva försäljningen från början till slut"

En Teknisk Säljare representerar företaget och ger råd, offererar och säljer många olika produkter eller tjänster inom tex  värmepumpar, golvvärme, kylsystem eller andra tekniska produkter. Ofta arbetar en teknisk säljare både med förvaltning och utveckling av befintliga kunder kombinerat med nykundsbearbetning.

Lönemodellen är vanligtvis en fast grundlön plus provision, vilket betyder att en del av lönen utgörs av garanterad grundlön och andra delen är rörlig, dvs provisionsbaserad. På så sätt har du en fast grundlön, men kan samtidigt tjäna ganska mycket om du är en duktig Säljare.

 

Du är en person som brinner för kundrelationer och utveckling. Har lätt för att ta kontakt med nya människor och skapa långsiktiga relationer. Du har god allmän teknisk kompetens för att skapa förtroende och förståelse för kundens behov för att erbjuda rätt lösning. Det är  en ansvarsfull och självständig roll där du arbetar med kunden i fokus.

Du har förmågan att förstå kundens verksamhet och dess behov. Hjälper kunden att öka sin försäljning och lönsamhet. Du har ett nära samarbete med dina kunder, en form av partnerskap. Du arbetar också med utveckling av företaget, dess produkter och tjänster. Allt för kundens nuvarande men också framtida behov. Källa: Framtid

Saleshunter bygger nätverk av kandidater inom B2B som har Passion for Sales​.

Ett nätverk där flertalet utav dem är Teknisk Säljare med gedigen erfarenhet. Redo att starta sin nya karriär hos dig. Vi på Saleshunter matchar er med varandra. 

Saleshunter | Egenskaper

Egenskaper

För att lyckas med yrkesrollen som Technical Sales behöver du hitta rätt balans mellan teknikkunnande och säljförmåga, det vill säga mellan teknisk förståelse och förmågan och motivationen i att göra affärer. Det är ofta ett självständigt arbete, även om du tillhör ett säljteam.

Andra egenskaper som oftast krävs är passion för att göra affärer. En stor social förmåga och passion för att vårda sina kundrelationer. En lösningsorienterad relationsskapare. Säljare som är självgående, kreativ och driven. Nytänkande, analytisk med god planeringsförmåga. Målfokuserad  med starkt kundfokus.

Saleshunter | Passion for Sales

Utbildning

Lämplig utbildningsbakgrund för en teknisk säljare är ingenjör, civilingenjör, högskoleingenjör, yrkes högskoleingenjör eller gymnasieingenjör.

B-körkort och goda kunskaper i engelska och svenska i både tal och skrift ställs ofta som ett krav för att kunna få anställning.

 

Saleshunter | Passion for Sales

Erfarenhet

Tidigare erfarenhet inom sälj och kundansvar, vanan av affärsrelationer och ett systematiskt arbetssätt.  Med god kommunicerande förmåga i både tal och skrift både på Svenska och Engelska. Bra teknisk kunskap inom just den specifika branschen och produkten som tjänsten gäller. Här gäller alltså den viktiga kombinationen av social kompetens, en säljare med vinnarskalle och en teknisk kunnig och intresserad person. 

 

Saleshunter | Passion for Sales

Framtid

Inom detta yrke är det lätt att få jobb i Sverige inom de närmaste åren.” Källa: Framtid

Starta din resa här & nu mot din nästa arbetsgivare. Connecta med oss!

Vi hjälper dig på på resan dit. Vi levererar värde genom råd och hjälp i våra kanaler. Vi delar gärna med oss utav kunskap och och tipsar om andra värdefulla kontakter. Vi står för ett bra bemötande och att vi alltid återkopplar som lovat.
Saleshunter | Kontakt

Signa Up dig hos på Saleshunter Nu!

saleshunter – passion for sales –